fredag, augusti 04, 2006

En lite galen lärare sökes

Du får "gärna vara lite 'galen'", skriver Huddeinge kommun i sin beskrivning över den ma/no-lärare som de söker.

Innebär det att schizofrena eller lätt psykotiska lärare har företräde till tjänsten? Förmodligen föredrar de en lärare som är manisk, som tycker att inget är omöjligt och hittar på lite skojfriskare saker med barnen. Testa tyngdlagen på bergsväggen, partykonster med kondomer, praktiska uppgifter med aktivt kol eller spännande experiment med nitroglycerin.

Hur ska rektorn kolla att den sökande läraren passar in på beskrivningen - att läraren verkligen är lite galen?
- Jaha, då ska vi se om du är lite galen, säger rektor och lämnar över ett papper, vi har tagit fram ett Hur-mycket-Carl-Einar-Häckner-är-du-test.
Den sökande får sedan grubbla över frågor som (ringa in det alternativ som passar bäst):
Hur många golfklubbor brukar du stoppa in innanför kavajen när du går på stan? En, fyra, femton.

Hur många gånger i veckan biter du av huvudet på en levande duva? En gång, två gånger, tio gånger.

Själv är jag redan diskvalificerad på första frågan: Är du man? Ja, nej. För naturligtvis vill Huddinge kommun anställa "en klass lärare [sic!], gärna manlig". Lite galna kvinnor göre sig icke besvär.

2 Comments:

At 04 augusti, 2006 18:29, Anonymous Anonym said...

Hehe...kul inlägg, men visst tusan ska du söka (om du nu är intresserad). Önskemålet om "klass lärare" (är mkt misstänksam mot dem som använder särskrivningar) och att ha genomfört nationella prov kan du bortse ifrån. Det där om att vara galen, tja, måste inte alla vara det som söker sig till skolans värld?

 
At 12 augusti, 2006 20:18, Blogger Marg said...

Jo, jag börjar tro det. Och det tycks heller inte vara något krav på lärare längre på att kunna stava. Eller det kanske bara gäller rektorer.

 

Skicka en kommentar

<< Home